Fietsendragers

Fietsendragers, we kennen het gevoel, je wilt op vakantie en wilt daar graag door de stad of door de natuur fietsen, maar je wilt daar liever geen fiets huren. Daarvoor is de fietsendrager gemaakt. Hiermee kun je lekker op vakantie gaan en tegelijkertijd je fiets meenemen. Een fietsendrager is natuurlijk ook handig om iemand op te halen die fietsenpech heeft.

Plaatsing van de drager

Er zijn verschillende plekken waar je een fietsendrager aan vast kunt maken. Je kunt hem namelijk op de meest populaire manier kwijt, de trekhaak. Of wil je hem liever op de achterklep. Of wil je net als bij het wielrennen de fietsen op het dak. Het kan allemaal!

Fietsendragers op het dak

Het voordeel is dat de trekhaak vrij blijft als u bijvoorbeeld een caravan of een aanhanger mee wilt nemen. Op het dak kunt u ook 4 fietsen kwijt. Er zitten wel een paar nadelen aan een fietsendrager op het dak. De fiets(en) op uw dak vangen veel wind. Dit zorgt voor een hoger brandstofverbruik en zorgt ook voor meer lawaai. Verder wordt uw auto natuurlijk ook hoger met die fietsen er boveop. Dus u moet wel opletten bij het inrijden van bijvoorbeeld een pakeergarage. Let ook op dat u rekening moet houden met de maximale dakbelasting van uw auto. Dat kunt u terugvinden in het instructieboek van uw auto of bij uw autodealer/garage.

Fietsendragers op de achterklep

Als u geen trekhaak heeft, is dit geen probleem. U kunt ook uw fietsen vervoeren op de kofferdeksel van uw auto. Er zijn een aantal handige systemen bedacht die er voor zorgen dat het monteren van de fietsendrager zeer eenvoudig is. De dragers worden met een speciale bevestiging op de auto vast gezet en die is voorzien van een rubbercoating om uw auto te beschermen.

Fietsendrager voor op de trekhaak

Fietsendragers op de trekhaak

Als uw auto een trekhaak heeft dan is dit wel misschien de aangewezen plaats voor uw fietsendrager. Deze fietsendragers passen meestal op iedere trekhaak.  Deze biedt plaats voor 2 fietsen. De fietsen zijn eenvoudig te monteren en word bevestigd door middel van een crank of het frame zelf. Er zijn ook modellen die u kunt kantelen, dat zorgt ervoor dat u altijd bij uw bagageruimte kunt. Let op! Er zijn veel fietsendragers die kunnen maximaal 50 kg dragen. Hier dient u wel rekening mee te houden voor de maximale kogeldruk van de trekhaak op uw auto. Het totaalgewicht van de fietsendrager en de fiets mag de toegestane kogeldruk niet overschrijden.

Fietsendrager kopen?

Neem gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag mee om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt. Voor deskundig advies kunt u altijd contact opnemen via: 077 396 8147 of door een e-mail te sturen naar: info@kameionline.nl .
We zijn elke werkdag bereikbaar van 10;00 tot 17;00.